Ideaal vakantiehuisje? Volgeboekt!

Ideaal vakantiehuisje? Volgeboekt!

‘Kijk’, zegt mijn partner. ‘Dingen die je in Denemarken gezien moet hebben: Legopark! We kunnen een huisje boeken bij Legopark!’. Het is het dieptepunt van de online zoektocht naar de ideale vakantiebestemming: een vakantiepark met honderd identieke huisjes. Tussen legoblokjes. Vier dagen voor achthonderd euro. ‘Legopark? Maar onze meiden spelen nooit met lego! En het lijkt net op Centerparcs.’

Altijd net te laat
Het boeken van vakanties is een jaarlijks terugkerend hoofdpijndossier. Wanneer je denkt vakantie nodig te hebben, ben je eigenlijk al te laat met boeken. Voor jou hebben namelijk al duizenden andere Nederlanders vakanties geboekt als verlichting van hun februari-depressie.

Geen huisje op een berg
Net zoals vorig jaar zit ik weer avonden achter elkaar voor het computerscherm.  Met als enig resultaat: vakantiestress. Nu al. Om een huisje met uitzicht te vinden. Maar niet vanaf  een bergrand, want dan stort je peuter naar beneden. Niet in de middle of no-where, want dat is saai. Het mag ook niet aan een weg staan, wel in de buurt van het strand, maar niet erop (stel dat je kind te enthousiast de zee in loopt). Er moeten winkeltjes in de buurt zijn voor diepvriespizza. En graag wat konijnen, geitjes enzovoort in de buurt, voor de dagelijkse afleiding.

Boer heeft er geen zin meer in
Dus wordt het Denemarken, daar is vast nog wel een plek vrij. En dan koppelen we daar meteen een weekje bij een Duitse bio-boer aan vast. Het lukt niet. Behalve bij boer K., die heeft nog plek. Lees je de recensie: ‘Leuke plek, maar de boer had er al jaren geleden mee op moeten houden. Heeft er duidelijk geen zin meer in.’ Dan maar meteen doorrijden naar Denemarken. Even doorbijten, die negenhonderd kilometer. Naarmate de uren op internet verstrijken verdwijnen onze voorwaarden als sneeuw voor de zon.

Hotel met trampoline in de tuin
Opeens vinden we in de donkere krochten van internet iets bijzonders: een hotelletje, aan de grens van Duitsland en Denemarken. Met nog een kamer voor vijf personen. Puur geluk! Maar laat ik eerlijk zijn: het is geen hotelletje. Niet in de zin van: hotelletje, gerund door een familie, die een trampoline in de tuin heeft staan en een geit en zelf de eitjes van hun kippen op je bord legt.

Dag Pipi Langkous
Het is gewoon ordinair een luxe hotel, van zo’n hotelketen. En de kamer? Dat is eigenlijk een suite. Met keurig opgemaakte bedden. Boxspring. Met een kamermeisje en een zwembad voor de deur. Plus een uitgebreid ontbijt in de ochtend. Laat dat huisje van Pipi Langkous maar zitten: we hebben onze vakantiebestemming gevonden.

Maar om de vakantiestress voor volgend jaar alvast in de kiem te smoren: Welke locatie moet je echt boeken voor de zomer 2015?

Reacties

reacties


2.997 views | Geschreven door