tentMet zijn zessen weg zien we allemaal wel zitten, maar het lukt niet om dat tijdens het pinksterweekend te organiseren. Drie van de vier zonen hebben dat weekend iets anders te doen. Zoon vier ziet dat niet als probleem, hoewel hij bij de voorbereidingen wel tot een schokkende ontdekking komt: ‘Bedoel je nou dat ik in mijn eentje in dat tentje moet?’ Hij is de schok snel te boven. Best stoer, alleen in een tent! Mijn zorgen nemen toe: hoe gaan wij dit kind vermaken zonder andere zonen in de buurt?

Gedoe

Eerst moeten andere, meer praktische obstakels weggewerkt worden. Eén van de zonen gaat ook kamperen, dus in goed overleg besluiten we wie welke tent en welke slaapzak meeneemt. Het pompje voor de luchtbedden kan niet door tweeën, we schaffen er nog één aan. Bij het inpakken van de voedselvoorraad ontdekken we nog een lastigheid. We nemen altijd het potje zout, de suikerpot, de koffie en de pot jam uit de kast mee op kampeervakantie, maar met twee achterblijvers moet de kast thuis ook gevuld blijven.

Luxe reis

Bij het inpakken van de auto ontdekken we ook voordelen. We hebben nog ruimte in de kofferbak! De minikussentjes verruilen we voor onze lekkere dikke kussens. Met kussens en ruimte om de benen op de bank te gooien geniet zoonlief van een comfortabele reis.

Zonder broers blijkt hij zelfstandig: hij bereidt ons avondeten, verzint spelletjes en tijdens een uitje naar een kasteel in Bad Bentheim is hij prima gezelschap. Alleenheerser zijn in een tentje bevalt hem best, lekker de ruimte voor al zijn spullen en de rust om zich even terug te trekken. Alleen een regenbui met fikse knallen, waar wij ook wakker van worden, jaagt hem er uit. De bui wachten we gezellig samen onder een slaapzak af.

Inpakken en wegwezen

Na een korte inpaksessie vertrekken we naar huis. Tijdens het inpakken hoeft alleen de apparatuur van zoon vier opgeladen te worden. Zijn PSP is voldoende opgeladen voor de hele reis van twee uur! Onderweg filosoferen lief en ik over een leven met één of misschien twee kinderen. Hoe anders zou dat geweest zijn? Zouden we het gemak van snel inpakken, lekker slapen op je eigen kussen en geen discussies over wat te doen, dan ook zo gewaardeerd hebben?

En toch…

Bij thuiskomst blijken alle zonen een uitstekend weekend te hebben gehad. ’s Avonds wisselen we verhalen uit tijdens de barbecue en fantaseren over een weekend met zijn zessen weg. Daar hebben we zin in!

Reacties

reacties


4.246 views | Geschreven door