AfbeeldingToen mijn dochter een baby was, kon ik haar geen seconde alleen laten. Ja, wacht even, toen ze nog heeeel klein was (ik bedoel een week of drie) kon ze echt nog niks, en kon ik zomaar even nieuwe billendoekjes pakken terwijl ze op de commode lag. Maar die mogelijkheid was er na vier weken wel af.

Toen begonnen de slopende tijden. Opletten of ze zichzelf niet van het omkleedkussen afrolde (hoewel die hoofdjes daar wel tegen kunnen, hoor). Kijken of ze niks in haar mond stopte (hoewel dat zand en die kleine steentjes er na een ingewikkelde reis keurig weer uitkomen). Roepen dat ze de muur niet als tekenbord mocht gebruiken (staat best leuk). Werken kon niet.

Na een jaar of vier, vijf brak er een heerlijke tijd aan: ik kon mijn kind rustig thuislaten als ik om een boodschap ging bij de super om de hoek. Ik kon haar vast naar beneden sturen en een krentenbol laten eten onder het genot van een foute, gewelddadige of stompzinnige tekenfilm of drie, als het vrijdagavond een tikkeltje laat was geworden. Ik kon thuis werken!

Prompt ging ik zo full-time mogelijk aan de slag als ‘tekstschrijver slash journalist slash redacteur slash wat je maar wil, als het maar met schrijven te maken heeft’. Als mama een belangrijk telefoontje had of een dwingende deadline, kon dochter gewoon even ‘zelf spelen’ zonder dat er ongelukken gebeurden.

Maar inmiddels, ze is nu zeven, lijkt het wel of de risico’s weer steeds groter worden om haar alleen te laten. Oogst van een uurtje niet opletten -want deadline: klei in de Pers, Mario de kater helemaal overstuur (weet je wel hoe cool die is?), een splinter in een teen en een huilbui omdat ze de Engelse teksten van het DS Pokemonspel niet snapt en daardoor ‘fainted’ is.

Trouwens, als ze straks dertien is, laat ik haar helemaal geen seconde meer alleen. Ik noem jongens, sigaretten, drank, porno op internet, Facebookpesten, drugs, loverboys, seriously, moet ik nog doorgaan?

Ik denk dat mama maar weer stopt met werken!

Reacties

reacties


1.318 views | Geschreven door