hartje-pixabayWordt haar emmertje op het schoolplein afgepakt, dan gaat hij het voor haar terughalen. Heeft hij koude handen, warmt zij ze op tussen de hare. Mijn kleuter en zijn hartsvriendin. Hun innige vriendschap begon zo ongeveer op zijn eerste schooldag.

Ze spreken allebei ook weleens af met andere kinderen. Maar het allerliefste zijn ze samen. In de klas grijpt de juf soms in. Mag hij een keertje niet in de huishoek omdat zij daar al is. Anders hebben ze alleen maar oog voor elkaar.De schoolvakanties duren natuurlijk veel te lang zonder haar. Dus ook dan wordt een speelafspraak gemaakt, waar hij zich eindeloos op verheugt. Ons langzaam gek makend met de vraag ‘hoelang duurt het nog?’ op repeat.

Niet dat ze nooit botsten. Laatst nog wilde hij haar imponeren met de stunts van zijn nieuwe playmobilvoertuig. Zij vond het keukentje van zijn zus interessanter. Hij riep verontwaardigd: ‘Je kijkt helemaal niet!’ Zij stelde hem tevreden met: ‘Maar ik hoor het wel hoor. Zullen we zo boven gaan spelen?’ Einde conflict.

Gisteren was ze hier weer.  Ze zaten dicht naast elkaar aan tafel. En overlegden zorgvuldig wat ze zouden gaan eten. Dat moest natuurlijk steeds hetzelfde zijn. Na de democratisch gekozen boterham met worst, een beschuit met witte hageltjes en een rijstwafel met pindakaas verzuchtte hij tegen mij: “We zijn verliefd.” Zij knikte ernstig van ja. “We hebben verkering”, ging hij door. “O ja?” zei ik. “Wat is dat dan, verkering hebben?” Hij had zijn antwoord meteen klaar. “O, dat is hetzelfde als verliefd zijn, maar dan in het Engels.” Hij keek haar aan en zij glimlachte.

Ik gun alle kleuters zo’n eerste liefde.

Reacties

reacties


2.376 views | Geschreven door

2 reacties