barbieschoenenIk vond ze terug op zolder. In het groen met geel gestreepte rieten koffertje dat mijn opa ooit voor me meebracht van een verre reis. Drie Barbies uit vervlogen tijden. Of eigenlijk, om precies te zijn, een Sindy, een Barbie en een merkloos geval. Daar lagen ze, in een stoffige doos vol jeugdspullen die mijn moeder me ooit gaf en die ik zonder openen de zolder op had geschoven. Wat waren ze eigenlijk lelijk. Met die gekleurde plastic knopspelden met afgeknipte steeltjes, door mij in hun oren  gepropt, en hun verknipte haren waarop ik mijn nauwelijks aanwezige kapperstalent had botgevierd. Een had inmiddels een geel verkleurd hoofd en een loshangend been.

Er zaten ook nog wat kleertjes in het koffertje. Veel groene en bruine jaren ’70 mode, nog gebreid door mijn oma. En het plastic cowboyhoedje dat ik als kleuter van een vriendinnetje kreeg en in mijn maillot mee naar huis smokkelde omdat zij dacht dat het niet zou mogen van haar moeder.

Eindeloos had ik de drie gekapt, aangekleed en verhalen voor ze verzonnen. Maar nu waren ze al jaren opgeborgen en vergeten. Ik nam ze in hun koffertje mee naar beneden. Eindelijk was ik er klaar voor om ze weg te gooien. Dat plan mislukte toen ze gevonden werden door mijn zevenjarige dochter voordat ze de vuilnisbak bereikten. Ze heeft zelf een bak vol Barbies, maar speelt nu al dagen met die van mij. De drie oude dames worden weer gekoesterd. En daar word ik blij van.

Reacties

reacties


1.646 views | Geschreven door