‘Maar hoe weet ik nou wat ik moet doen of wat ik moet zeggen?’
Wat bedoel je?’
Nou, je weet wel.’
Nee, weet ik niet.’
Bij dat meisje. Luister nou eens naar wat ik tegen je zeg!’
Welk meisje? Het zijn er zoveel.’
Nou die. Je weet dat toch wel!’

IMG_4507

Hij schreeuwt het bijna uit. Ik voel zijn frustratie en radeloosheid. Hij is verliefd, voor het eerst. Verliefd op elk meisje van de camping dat tussen de acht en tien jaar oud is, lang donker haar heeft en – als het even kan – een bril draagt.

Ook Floor uit Nederland hoort tot zijn doelgroep, al draagt zij geen bril. Ik zag ze samen staan mispelen bij de pingpongtafel. Ik hoorde niet wat zoonlief zei, maar toen ik hem riep om te eten, voelde hij zich betrapt. In films rent dan doorgaans het meisje verlegen weg. In dit geval rende de jongen boos weg. Later zei hij dat ze het nog niet wist, omdat ze eigenlijk verliefd is op een andere jongen. Ik wist genoeg.

Zoonlief is bijna zes. Hij valt op oudere meisjes. De meeste andere meisjes vinden hem maar een gek, druk kereltje met het postuur van een spijker, maar wel met ogen om in te verzuipen. Maar al die andere meisjes verstaan hem niet. Floor wel.

Een van de Franse meisjes vindt hem wel leuk. Ze is er net zo onhandig in als hij. Ze plaagt hem een beetje. Gooit een steentje naar hem. Laat hem een foto op haar telefoon zien en rent dan weg. Dat soort dingen. Weet hij veel. Later zegt hij dat hij over een van de Franse meisjes heeft gedroomd. Een met lang donker haar en ergens tussen de 8 en 10 jaar oud, met een overbeet waar je bomen mee omlegt. Van die overbeet zeggen we niets. Het wordt hem allemaal een beetje teveel, al die meiden. Al dat gedoe.

‘Maar als ik niks tegen haar zeg, zal ze het nooit weten’, zegt hij nog voor het slapen. Welk meisje hij hiermee bedoelt weten we niet en ik vraag me af of hij het zelf wel weet. Hij zal er wakker van liggen. Die dekselse eerste verliefdheid ook.

Reacties

reacties


1.590 views | Geschreven door