Vanavond moeten we er weer eens aan geloven. Nee, natuurlijk gaan we niet vaak, want we zijn immers bewuste ouders. Waar ik het over heb? Een bezoekje aan restaurant De Gouden Bogen.

‘Met patatjes?’, vraagt mijn dochter op roeptoetertoon. Ja, met patatjes. ‘En frikadellen?’. Nee, De Gouden Bogen serveren geen frikadellen (een tipje, misschien?).

Lange tijd heette het restaurant bij ons thuis De Grote M, maar daar kunnen we tegenwoordig niet meer mee aankomen. Want wat werkt die marketing van de McDonald’s toch uitmuntend. Ik denk dat bij zowel zoon- als dochterlief de M de eerste letter was die ze herkenden. Op weg naar opa en oma in het Hoge Noorden komen we altijd minstens 3 van die mega-M’s tegen, die langs de snelweg staan. ‘Hé, een McDonald’s’, hoor je dan steevast vanaf de achterbank.

Tijd voor een andere code-koosnaam dus voor de hamburgergigant. Als we tegenwoordig het weekmenu bespreken en overleggen of daar eventueel een vette-hapdag bij zal horen, dan hebben we het over De Gouden Bogen.

Zoonlief gaat vanavond uiteraard ook mee. Oké, die patatten vindt hij prima en zelfs de kipstukjes eet hij met smaak op (de schuimrubberen burgers kunnen hem gestolen worden). Maar waar hij eigenlijk voor gaat, is de glijbaan. Lekker even rauzen. Ook een stuk beter dan die vette sausen.

Reacties

reacties


4.280 views | Geschreven door

Over de auteur

Freelance tekstschrijver

Freelance tekstschrijver (onder de naam LetterLuck | tekst voor u). Maar bovenal man van Audrey en vader van Pim (2007) en Femke (2009). Mag op Ouders Onderling schrijven en adjunct-hoofdredacteur spelen. Vervult voor heel Content Collective de rol van eindredact(z)eur. Chronisch Gronings, maar al jaren wonend in prachtig Twente.

14 reacties

 1. Remko Meddeler

  Ik ken mensen die er trots op zijn dat ze ‘maar één keer in de twee, drie weken naar de Mac gaan’. Dan word ik bang.

   • peterzunneberg

    Ik ken mensen die nog nooit met hun kinderen bij de Mac zijn geweest 😉
    Het gebruik van codewoorden is ons ook niet vreemd. Wij schakelden al vlot over op Engels en toen dat te makkelijk werd op Italiaans. gelukkig komt er een leeftijd waarop je open dingen kunt bespreken met je kinderen.

 2. Tefke van Dijk

  Afgelopen zomer ben ik er weer eens geweest, na lange tijd. We kwamen doodvermoeid terug van vakantie na een slopende autorit van ruim tien uur. Ik heb toen mijn principes opzij gezet en ben gestopt bij De Gouden Bogen (mooi bedacht!). Zo gelukkig als we waren dat we thuis waren, werd ik van het voedsel wel echt heel verdrietig. Ik had een wrap gevuld met lauw spul, waarbij ik halverwege het gevoel kreeg dat ik op een vaatdoek aan het kauwen was. Bah.

  • Johan Koning

   De Gouden Bogen komt niet van mij, ik kwam het ooit tegen op Facebook, geloof ik. Vond het ook mooi bedacht en dan is het copy-pastesyndroom nooit ver weg 😉
   Het is ook niet mijn soort voer. Ben verre van een fijnproever, maar ach: voor een keer moet het kunnen.

   • Tefke van Dijk

    Hoe dan ook: De Gouden Bogen is goed bedacht. Vroeger vond ik het best te pruimen, maar sinds ik op internet foto’s heb gezien van hamburgers die niet vergaan (broodje aap of niet), krijg ik daarvan geen hap meer door mijn keel.

 3. tinekehoningh

  Mijn dochter is een paar keer met haar oom en tante bij De Gouden Bogen 😉 geweest. Wat grappig is, is dat iedereen het bij ons in de familie gewoon MacDonalds noemt, maar mijn kind (nog te jong?) er nog nooit naar gevraagd heeft. Ook de grote M is haar nog nooit opgevallen…?
  Als ze dan eens geweest is met oom en tante zegt ze dat ze frietjes heeft gegeten: “Mam, heel grappig: frietjes op de weg!”

  • Johan Koning

   😉 Ook een topreactie. Ze zijn soms zo creatief.
   Zoonlief is een vooroploper als het om lezen gaat (ook blogje waard) en dochter is er tegenwoordig erg mee bezig. Dus misschien dat het daar ook mee te maken heeft. In ieder geval herkennen ze de M maar al te goed.

 4. maschaboelaars

  Pffff….wat zijn jullie allemaal heel erg verantwoord zeg. Wij noemen het gewoon MacDonalds en eten er af en toe, zowel de kinderen als wij vinden dan wel iets wat we lekker vinden. Ander probleem is dat we allevijf nog meer van echt lekker eten houden en dat een kindermenu dan niet meer volstaat. Ze willen voor-, hoofd- en nagerecht, bij voorkeur iets met garnalen, mosselen, zalm, carpaccio, biefstuk en dat soort dingen. Alleen de wijn daar wachten we nog even mee 😉

  • peterzunneberg

   Naarmate ze ouder worden groeien ze zelfs daar overheen. Mijn dochter is nog van de biefstuk, maar mijn zoon begint al uit te proberen

 5. Johan Koning

  Eind goed, al goed: we hebben genoten gisteren. En het eten was ook nog best te pruimen 😉