Mijn dochtertje ging toen ze 14 maanden was voor het eerst naar Tonny, haar gastouder. Na al die tijd moederen wilde ik graag meer tijd aan mijn nieuwe bedrijfje besteden en weer meer zijn dan alleen moeder. De tijd was rijp om aan het eerste loslaten te beginnen. Zij was het daar niet mee eens, ze huilde tranen met tuiten bij mijn vertrek. Snel genoeg had ze veel plezier in het spelen met andere kindjes. En als we nu ’s ochtends van de fiets afstappen rent ze naar binnen, ze is gek op Tonny en Tonny op haar. Fijn.

LeeuwinNu heb ik een tweede kindje. Hij is nog maar 14 weken oud en gaat ook naar Tonny, vandaag voor het eerst. Deze keer huilt niet hij tranen met tuiten, maar ik. Hij is nog zo klein. Mijn leeuwinnenhart – dat altijd de kop op steekt als ik merk dat één van mijn kinderen me nodig heeft – verhindert mij mijn baby los te laten. Hij hoort bij mij!! Wonder boven wonder weet ik mijn gevoelens uit te schakelen en laat ik hem achter – zonder veel theater want dat is onverantwoord.

Maar nu zit ik achter mijn computer, klaar om te werken en er komt niets uit mijn vingers. Kan dit niet anders? Kan ik hem niet wat langer bij mij houden? Met mijn jochie alleen thuis en mijn dametje op de opvang kan ik tussen het voeden door ook nog best wat voor elkaar krijgen. Helaas is dat financieel gezien geen optie. De opvanguren moeten verantwoord worden, daar moeten werkuren en inkomsten van beide ouders tegenover staan. Moeder werkt niet? Geen toeslag. Dan Ilse maar thuis houden? Kan. Maar Ilse heeft daar al wat opgebouwd en bovendien is een peuter in huis echt andere koek. Ik citeer: ‘Typen mama, typen! Ikke ook. IKKE OOK. IKKE OOOOOK!’

Dus ben ik nu gescheiden van mijn baby, ik vervloek de regelgeving, eet mijn nagels op, schrijf toch maar een blog en houd de klok nauwlettend in de gaten. Blij dat het bijna vier uur is en blij dat het dan nog een week duurt voordat hij weer naar zijn gastouder moet.

Reacties

reacties


1.555 views | Geschreven door