Tussen de bedrukte boxershorts en mijn degelijke onderbroeken hangen tangaslipjes. Beneden bij de trap staan schoenen met plateauzolen, er ligt een gebloemde pyjama op de bank. Het is wennen, een meisje. Maar minder lastig dan gedacht.

Aanwinst

Het is niet het eerste meisje dat over de vloer komt. Wel het eerste meisje dat vaker blijft slapen, met ons allemaal durft te praten en voorzichtig aan steeds meer deel uit maakt van ons huishouden. Sterker nog, zij doet zo af en toe spontaan een afwasje terwijl haar verkering – onze zoon nummer 3 – een spoor van vieze bordjes, flessen ketchup en lege bierflesjes achterlaat. Tijdens verjaardagsfeestjes praat ze gezellig met oma’s, opa, ooms en tantes. Ze oogst bewondering bij de jonge nichtjes. Ons jonge buurmeisje staat regelmatig bij de voordeur om gezellig met haar tv te kijken of om naar buiten te gaan. Inmiddels laat onze jongste zoon – een jonge puber – zich ook door haar adviseren over belangrijke zaken waar wij als ouders niets van weten. Ze is een aanwinst in dit mannenhuishouden!

Gekke dingen

Nummer 3 gaat een week op vakantie naar Spanje met een groep vrienden. Hij heeft het druk, hij moet nog schone onderbroeken kopen, nog een vriend spreken en zijn tas inpakken. Nummer 3 is opgewonden, heeft er zin in en laat dat luidzingend merken. Met haar tas vol kleren staat zij er wat beteuterd bij, ze vertrekt naar huis.
“Ik ga hem echt missen”, zegt ze ongegeneerd. Zo lief. Ik knik vol begrip.
“Hij komt wel terug, hoor”, zeg ik geruststellend. Terugkomen zal hij ook wel, daar ben ik wel van overtuigd. Of hij zichzelf niet in de nesten werkt, dat is mijn grootste angst. Het gemis zal wel meevallen.
“Als hij maar geen gekke dingen doet, want dat kan hij”, hoor ik haar zeggen. Of hoor ik me zelf?

Ik ga d’r missen

Vannacht gaat de wekker om vier uur. Lief en ik brengen nummer drie en zijn vrienden naar Schiphol. Onze bezorgdheid lachen we op de terugweg weg.  Wat een opluchting dat we een week lang niet geconfronteerd zullen worden met vieze bordjes, nachtelijke frituursessies en lege bierflesjes! Maar ook niet met haar, ik ga d’r missen!

Reacties

reacties


8.558 views | Geschreven door , eindredactie door