Mijn vrouw werkt onregelmatig, in de zorg. Dat betekent dat ze ook wel eens ’s avonds moet werken, en zelfs ’s nachts. Slaapdienst noemen ze dat. Ja, mijn vrouw maakt ons slapend een beetje rijk 😉

Afijn, de kinderen zijn eraan gewend dat mama er soms een of twee keer per week niet is bij het avondeten, het naar-bed-ritueel en ’s morgens bij het wakkerworden en naar school gaan. Het is dus normaal dat ik er altijd wel ben bij dat soort momenten of in ieder geval een deel ervan. We werken dan ook meestal een vast riedeltje af.

flesjeNu moest ik begin deze week op pad naar Duitsland, voor bezoek aan een beurs waar ik voor één van mijn opdrachtgevers een verslag moet maken. Twee dagen zouden we op de beurs zijn, met een overnachting dus. Had ik ook eindelijk eens slaapdienst.

“Papa gaat op vakantie”, vond zoonlief. (We ‘doen’ af en toe een weekendje-weg naar Duitsland). Toch maar even uitgelegd dat het was om te werken. Het was in ieder geval anders dan anders, want nu zou mama er alleen met ze zijn. En dat het anders was, bleek wel uit de reacties van zoon en dochter.

De mooiste kwam nog wel van mijn 3-jarige dochter. Zo af en toe mag die nog graag een flesje met Brinta verorberen. “Mijn pappie. Hé, ik heb 2 pappies. Deze en mijn andere pappie is heel ver weg.”

Blijkbaar is het goed om de sleur eens te doorbreken. Weten ze tenminste van je bestaan…

Reacties

reacties


1.579 views | Geschreven door

Over de auteur

Freelance tekstschrijver

Freelance tekstschrijver (onder de naam LetterLuck | tekst voor u). Maar bovenal man van Audrey en vader van Pim (2007) en Femke (2009). Mag op Ouders Onderling schrijven en adjunct-hoofdredacteur spelen. Vervult voor heel Content Collective de rol van eindredact(z)eur. Chronisch Gronings, maar al jaren wonend in prachtig Twente.

2 reacties

  1. Ton Kloppenborg

    Zulke ouders, daar lusten ze wel pap van!