eenbanaan-300x225Telefoon. Op de display zie ik dat het mijn dochter is. Hoort die niet in de les te zitten? Er zal toch niets gebeurd zijn? ‘Hoi, ik ben mijn rode boekje voor Antwerpen vergeten. Ik heb geen tijd om op en neer te fietsen en het te halen. Kun jij het even brengen?’

Tot nu toe ben ik dit schooljaar zeer onder de indruk van haar discipline. Waar ze voorgaande jaren vaak met de grootste moeite uit bed getrommeld moest worden, is dat dit schooljaar nog niet voorgekomen. Nadat ze twee jaar geleden is blijven zitten, schrijven de regels van de school voor dat ze dit jaar over moet gaan. En daar werkt ze hard voor. En elke ochtend staat ze op tijd op, soms zelfs eerder dan wij.

Maar uitgerekend vanochtend, toen haar eerste uur nota bene uitviel, ging het mis. Bewust van dat eerste uur vrij had ik haar laten liggen. Maar ruim een uur later bedacht ik dat ik nog steeds niets had gehoord. Dus toch even gekeken. Met een hardgrondige vloek sprong ze uit bed. Terwijl ze toch al grote moeite heeft om ‘s ochtends op gang te komen, moest dat nu ook nog in een hogere versnelling. En dus moesten mijn  vrouw en ik het ontgelden. Waarom hadden we haar niet eerder wakker gemaakt? Wie had die laatste banaan opgegeten? (Haar broer die allang de deur uit was) Waarom hadden we haar fiets niet buiten gezet? Het was een vast riedeltje aan verwijten waar je als ouder van een puberdochter na verloop van tijd aan gewend begint te raken.

Maar nu dus ineens poeslief aan de telefoon. ‘Bel je als je bij school bent. Het mag van de juf.’ Terwijl ik nog niet eens antwoord had gegeven. Kennelijk ben ik voor mijn dochter een open boek. Want natuurlijk, natuurlijk ben ik in de auto gestapt en heb haar het werkstuk even gebracht. Terwijl ik bij school parkeer, zie ik dat er in de auto voor mij twee bananen liggen. Zal ik? Nee, ik heb veel voor mijn dochter over, maar er zijn grenzen.

Reacties

reacties


917 views | Geschreven door

één antwoord