boon‘En hoe gaat het met je bonen? Groeien ze al?’, vraag ik. Na een week in een potje water met knikkers en een stuk keukenpapier moet het toch wat worden. ‘Niks, ze groeien niet!’, moppert onze jongste. Op mijn vraag of dat bij klasgenootjes ook zo gaat, krijg ik een snauw. ‘Bij Timo groeien ze wel, maar zijn moeder helpt hem altijd.’

Dit doet pijn. Terwijl ik hem heb geholpen! Het was nog een gedoe om die bonen tussen het keukenpapier en het glas te krijgen.

Die moeder, die kom ik vaker tegen. Niet op het schoolplein, dat gebeurt niet meer op de middelbare school. Deze moeder komt voor in de verhalen van onze jongste. Als het slecht weer is, haalt ze Timo met de auto op. Bij Timo in huis is het altijd netjes. Die moeder is heel vaak thuis. Onze jongste komt er graag, Timo is één van zijn beste nieuwe vrienden.

Dat onze jongste zijn draai heeft gevonden op de middelbare school is geweldig. Dat hij nieuwe vrienden heeft ook. Dat ik geconfronteerd word met andere ouders is prima.

Maar dat mijn eigen kind mij via die moeder confronteert met mijn tekortkomingen als moeder vind ik niet zo prima.  Ik denk ook wel te weten wie die moeder van Timo is, zij maakte aantekeningen tijdens de informatieavond en stelde veel vragen over huiswerk en het rooster. Wil gebeld worden als zoonlief na moet blijven, anders maakt ze zich zorgen.

Ik werk en ben bijna nooit thuis als jongste thuiskomt, weet niet of hij te laat uit school komt, heb een hekel aan huiswerk. Krijg ook bijna een hekel aan die moeder. Of aan mezelf?

Ik geef de bonen nog maar eens wat water en zie tot mijn grote opluchting een puntje groen. Als die kan groeien met maar een beetje hulp, komt het met onze jongste ook wel goed.

Reacties

reacties


1.221 views | Geschreven door