Lieve grote kleine meid,

Jij zit nu eindelijk op school. Wat hebben we ons daar samen op verheugd zeg. Jij eindelijk, net als je grote zus, naar de school met de leuke juffen. En ik? Ik verlangde naar een beetje rust. Want goh wat kun jij kletsen zeg. Gezellig maar soms toch wat te erg hoor. Ik kon mijn eigen gedachten af en toe niet meer horen. En de huishoudelijke klusjes gingen me steeds slechter af met zo’n babbelkous in mijn buurt. Wat hadden we het ook gezellig hé die uurtjes met z’n tweeën. Stiekem spelen met het speelgoed van grote zus. En soms gewoon gezellig bij elkaar zitten te, juist ja, kletsen.
naar school

Je rende de klas in. Helemaal klaar voor je nieuwe avontuur. Wat ben ik toch trots op je, wat doe je het toch goed. En o wat heerlijk een vrije ochtend, helemaal voor mezelf!
En nu zit ik hier in de stilte en besef ik dat we samen naar een nieuw tijdperk zijn gegaan. Je gaat steeds meer zonder mij doen en trekt je eigen plan. De stilte doet pijn aan mijn oren en ik mis je.

Gelukkig mag ik je straks al weer ophalen en dan zul je wel weer hele verhalen hebben. Mijn oren zijn nu genoeg uitgerust, dus klets maar lekker meid. We wennen samen ook wel aan deze nieuwe periode. Al ben jij daar een stuk beter in dan ik.
Gelukkig voor mij zijn er schoolvakanties!

Reacties

reacties


2.260 views | Geschreven door

één antwoord

  1. Johan Koning

    Zijn alle dochters die de jongste zijn (dat is wat anders dan jongste dochters ;-)) van die babbelkousen? Sinds onze jongste naar school gaat, is het hier overdag ook een stukje rustiger in huis. Mooi verhaal!