Sinterklaastijd. Voor alle kinderen tot een bepaalde leeftijd is het feest van de mijterman een fijne, maar ook spannende aangelegenheid. Want het zijn niet altijd alleen de cadeautjes die spanning geven.

Toch wil ik het even over die cadeautjes hebben. Wij hebben dit jaar namelijk ook voor Sinterklaas gespeeld. Hulpsinterklaas, natuurlijk. Na een stevige selectie hebben we een deel van het speelgoed dat door zoon en dochter niet of nauwelijks meer gebruikt wordt weggedaan.

Dat kwam zo: van school kreeg zoonlief een brief mee. Bij de Voedselbank werd voor de decemberfeesten een inzameling van speelgoed gehouden. Zodat de mensen die het verre van breed hebben naast een enigszins behapbare maaltijd, ook nog wat speelgoed aan hun kinderen kunnen geven tijdens de feestdagen.

Ik ben niet lang binnen geweest bij de Voedselbank, maar ik kan u wel vertellen: het is absoluut geen pretje om daar je prakje te halen. Het zijn nog net geen gaarkeukens uit de oorlog – gelukkig niet, zeg –, maar dat dit in het Nederland waar ik mijn kinderen moet laten opgroeien kan, dat is hartverscheurend en hartstikke onnodig.

Reacties

reacties


1.463 views | Geschreven door

Over de auteur

Freelance tekstschrijver

Freelance tekstschrijver (onder de naam LetterLuck | tekst voor u). Maar bovenal man van Audrey en vader van Pim (2007) en Femke (2009). Mag op Ouders Onderling schrijven en adjunct-hoofdredacteur spelen. Vervult voor heel Content Collective de rol van eindredact(z)eur. Chronisch Gronings, maar al jaren wonend in prachtig Twente.

2 reacties