Mijn dochter Elke (10) en ik draaien al maanden het nieuwe album van Stephanie Struijk helemaal grijs. Dus toen we van haar concert in de stad hoorden, moesten we erbij zijn!

Elke was al wel vaker naar een optreden geweest. Maar eigenlijk waren dat geen echte concerten. K3 en Violetta gaven prima optredens, toch bleef dat muziek voor kinderen. Dit zou haar eerste échte concert worden. Om eerlijk te zijn, was ik misschien nog wel enthousiaster over het hele gebeuren dan Elke. Ik houd enorm van de verbeeldingskracht van muziek en dat besef geef ik graag door aan mijn kinderen.

Daar kun je in mijn ogen niet vroeg genoeg mee beginnen. Toen mijn oudste dochter Marit nog geen half jaar oud was, heb ik haar een keer naar Pink Floyd laten luisteren.  Het was ergens in februari en ‘Shine On You Crazy Diamond’ is normaal alleen tijdens de Top 2000 op de radio. Ze keek me vragend aan waarom we zo dichtbij een box met lawaai stonden en niet bij de box waar haar knuffel in lag.

Ik heb inmiddels betere manieren gevonden mijn muziekliefde over te brengen op mijn kroost: doe vooral niet je best en draai de platen die je mooi vindt. Succes is dan wel niet gegarandeerd, maar je lijkt in ieder geval niet op een debiele idioot die zijn smaak opdringt aan de volgende generatie. Bij Stephanie Struijk had ik tot mijn grote vreugde beet. Haar Nederlandse teksten werden door Elke binnen de kortste keren meegezongen. En niet veel later was haar plaat onze gezamenlijke favoriet.

Voor het optreden stonden we in de foyer samen aan onze cola te nippen. Ik besefte hoeveel geluk ik heb. Leuke dingen ondernemen met je kinderen maakt je band alleen maar sterker. En samen liefde voor muziek delen, maakt van muziek luisteren iets magisch. Ik droomde plaatsvervangend de prachtige herinnering die deze avond voor haar zou kunnen worden.

Dat is ongetwijfeld gelukt. We hebben samen genoten van mooie liedjes en Elke mocht na afloop ook nog met Stephanie op de foto. Niet gek voor je eerste echte concert!

Reacties

reacties


4.958 views | Geschreven door , eindredactie door