CookiesHet schooljaar is begonnen! En goed ook. Onze school is dit schooljaar gestart met een continurooster en heeft dit ook direct benut om gezondere voedingsregels te gaan toepassen. Tot mijn verbazing leidt dit tot woedende en chagrijnige moeders. Zijn ze boos omdat hun kind de normen van gezonde voeding wordt bijgebracht? Dat hoop ik toch niet. Al moest ik me, na het aanhoren van de klachten bij de juf, toch afvragen waar toch die koekjesdrang vandaan komt. Waarom willen we koste wat kost koekjes in onze kinderen stoppen?

Misschien ben ik wel raar dat ik het juist fijn vind dat er gelet wordt en vooral bewust gemaakt wordt van goede gezonde voeding. Wat ze op school al mee krijgen hoef je thuis niet meer te doen. En zo wordt het weekend altijd extra feestelijk als je dan wel een koekje mag. Daar wordt het koekje ook veel lekkerder van. En eigenlijk heb je met dit continurooster natuurlijk ook veel tijd om in de middag lekker te genieten van wat lekkers samen. Al is dit natuurlijk lang niet voor alle ouders weggelegd vanwege werk.

Bij de kleuters was het rustig, geen enkel probleem volgens de juf. De kinderen vinden het zelfs leuk dat ze de hele dag door water mogen drinken. Het is natuurlijk ook wat je kinderen jong aanleert. En dat is nou net wat de school hiermee wil bereiken neem ik aan. Leer kinderen jong wat goede voeding is en ze hebben er hun hele verdere leven gemak van.

Anderen vinden het niet consequent genoeg en vinden dat er ook regels moeten komen voor wat er wel en niet op de boterham mag. Nou als ik de reacties op het drinken van alleen water en het eten van fruit in de pauze om tien uur zie, zou ik me daar als school nog even niet aan wagen.

Reacties

reacties


2.334 views | Geschreven door