Kinderfeestje

Mijn zoon Koen is binnenkort jarig. Hij heeft nog nooit een kinderfeestje gehad. Te veel gedoe. Zijn vriendjes van school zijn allemaal op een of andere manier beperkt. Verstandelijk en lichamelijk. Lastig om iets te organiseren, want alle ouders moeten gelijk ook mee. Die moeten namelijk tijdens het feest hun kinderen medicijnen toedienen, verschonen (korsetten!), verzorgen en vertalen wat ze zeggen. Koen wordt 9 dus ik vond eigenlijk dat ik dit jaar wel eens een poging kon wagen. Hij zit in een klas met leuke kindjes, sommigen kent hij al sinds zijn peutertijd.

Maar wat zouden we kunnen gaan doen? Zwemmen? Te ingewikkeld, te veel gedoe en waar? Geen enkel kind kan zelf zwemmen. Speeltuin? De meeste kindjes kunnen wel een beetje lopen dus kunnen ze in de speeltuin ook wel uit de voeten. Maar Koen niet. Die kan niet lopen en speeltuinen zijn meestal niet aangepast. Ik vroeg het Koen zelf. Hij aarzelde geen moment: “In elektrische rolstoelen rijden met de hele klas!” Koen is dol op elektrische rolstoelen. Hij heeft zelf een handbewogen rolstoel, maar droomt elke nacht van een elektrische. Hartstikke leuk idee dus! Maar hoe?

Ik vond het een mooie uitdaging en besloot hem aan te gaan door mijn sociale netwerk in te schakelen. Mijn oproep op twitter ging een eigen leven leiden: het werd massaal geretweet en ik kreeg reacties van wildvreemden. “Wat een fantastisch idee!” Op Facebook kreeg mijn oproep veel likes en veel tips. Maar ook binnen een uur een serieus bericht. Via via via kende iemand iemand anders bij een groot hulpmiddelen-depot. De mevrouw waar ik het e-mailadres van kreeg reageerde gelijk enthousiast. “Natuurlijk kan dat bij ons, jullie zijn van harte welkom! Wanneer kom je en hoe laat en met hoeveel kinderen?” Dat toverde een grote glimlach op mijn gezicht. Het ging echt lukken! Nu nog even vragen of de kinderen uit de klas dat wel zagen zitten. Die waren alle zeven enthousiast. En hun ouders ook. Iedereen vindt rijden in elektrische rolstoelen leuk. Ik trouwens ook.

Ik hoef alleen maar taart en limonade te kopen en naar Helmond te rijden en te genieten. Makkelijkste en meest stressvrije kinderfeestje ooit volgens mij. Niet slecht voor een eerste feestje. Na afloop hier een verslag. Ik heb er veel zin in! Mooi hoor, die kracht van social media.

Reacties

reacties


5.497 views | Geschreven door