Kerstvakantie. De kinderen zijn vrij. En er moet gewoon gewerkt worden, uitgezonderd van de feestdagen. In de schoolvakanties hebben we geen buitenschoolse opvang, dus we verdelen werktijd en zorgtijd. Vandaag had ik een ‘mamadag’, morgen is het ‘papadag’. Bleh. Niet alleen vermoeiend, je droomt op momenten ook weg bij het idee van een vakantieperiode waarin je écht vrij bent en er een midweek tussenuit gaat.

GlinsterhoedjeEnfin. De spaarzame vrije dagen brengen we zoveel mogelijk met zijn vieren door, maar gisteren besloten we het anders te doen. We hielden een moeder-dochter-dag en vader-zoon-dag. Vader en zoon gingen naar het openluchtmuseum, schaatsten, bakten aardappeltjes en broodjes, aten poffertjes en maakten talloze ritjes met de tram. Ze vermaakten zich uitstekend met z’n tweetjes.

Mijn dochter en ik gingen met de trein naar een theatervoorstelling, shoppen (we zijn toch zeker drie winkels binnen geweest) en chocola eten. Meer meisjesdingen dus, hoewel ze halverwege de dag zei dat ze schaatsen het allerleukste vond, ‘maar vandaag even niet’. De treinreis, vertelde ze, dát vond ze het leukste van de dag.

Op weg naar huis bespraken we de gebeurtenissen van de dag, pronkend met onze nieuwe bloemdiadeem en glinsterhoedje. Ik vertel haar dat we de volgende keer een moeder-zoon-dag en vader-dochter-dag kunnen houden. Het lijkt haar een goed idee. ‘En dan doen we ook eens een kind-kind-dag en een ouder-ouder-dag’, voegt ze toe.

Ik ben voor. Nog maar een paar jaar wachten.

Reacties

reacties


1.997 views | Geschreven door

Over de auteur

Oprichter van OudersOnderling en journalist, tekstschrijver en redacteur bij De Schrijfzolder. Analyseert boodschappenbriefjes en verzamelt slechte slogans. Zoon en dochter. Afwijking: pareidolia.

één antwoord

  1. Johan Koning

    Ha, ik verheug me nu al op de eerste mix-dubbel tennispartij die ik met dochterlief zal spelen. Als ze net zo fanatiek is met dat spelletje als met sjoelen, dan moet het al raar lopen willen we niet winnen. Nee, zoonlief zie ik niet zo gauw op de tennisbaan rondhuppelen. Die zal meer een schaker of dammer worden, schat ik zo in.
    Voorlopig moet ik ook niet aan zo’n kind-kind-dag denken. Maar een ouder-ouder-dag zou misschien wel een goed idee zijn. Kinderen uit logeren sturen dan maar 😉