Muziek is wel een dingetje bij ons thuis. Kan ook niet bijna niet anders: zowel moeder (conservatorium gestudeerd, speelt dwarsfluit en piano) als vader (popidioot, speelt gitaar) hebben een liefde voor muziek meegegeven.

Hoewel we allebei van de Pearl Jam-generatie zijn, draaien we thuis eigenlijk van alles. Zij heeft een indrukwekkende klassieke collectie, ik heb een voorliefde voor flamenco en samen luisteren we graag naar jazz. Tot nu toe slikken onze kinderen alles.

Maar ja. De eerste cd’s die ze écht leuk gaan vinden zijn onvermijdelijk K3. Het vrolijke trio stond dan ook op de MP3-speler die mijn zoon (5) meekreeg op vakantie – ideaal om de tijd te doden op de Route du Soleil. Ook de Annie M.G. Schmidt-liedjes van V.O.F. De Kunst stonden er op, net als (god betert) Dirk Scheele. Schele Dirk. Met zijn fantasieloze teksten.

Aangezien El Camino van The Black Keys toch al in MP3’tjes op mijn computer stonden en er nog ruimte was op het apparaat, haalde de stampende bleusrock het ook tot de MP3-speler.

Halverwege de rit kon hij de hele cd al fonetisch meezingen, de liedjes van Dirk Scheele werden resoluut doorgespoeld. Hij zette alleen zijn koptelefoon af als dat ‘liedje met die coole bas’ van dEUS voorbij kwam op de CD-speler van de auto.

Mijn zoon :)!

Reacties

reacties


1.715 views | Geschreven door

6 reacties

 1. Marjolijn Hovius

  Goed gedaan! Terecht trots. Ik heb nog een goede tip voor muziekliefhebbende ouders: Kapitein Winokio, ‘de Robin Hood van de kindermuziek’. In België al een enorm fenomeen en inmiddels ook bezig aan veroveren van Nederland. Muziek die kinderen (en hun ouders) serieus neemt. Wij draaien het thuis ook nog wel eens als de kinderen in bed liggen… Einde reclameblok van Kapitein-ambassadeur. 😉

 2. Liesbeth van der Heijden

  Mooi verhaal. Afkomst verloochent zich niet 🙂
  Ik ben getrouwd met een dertien jaar oudere Kinks-fan. Zijn oudste zoons, rond de dertig, zijn ermee opgevoed en erdoor aangestoken. Onze zoon van 17 ging vier jaar geleden voor het eerst mee naar een concert van Kinkszanger Ray Davies en één van onze dertienjarige dochters vorig jaar. Drie generaties die alle songs woord voor woord meebrullen. Prachtig!

 3. peterzunneberg

  Mijn ervaring is dat je op de muzikale vorming van je kinderen weinig invloed hebt. De voorkeur voor Justin Bieber en One Direction heeft onze dochter zeker niet van haar ouders, maar gelukkig lijkt ze er overheen te groeien. De voorkeur van onze zoon voor Nederlandstalige hiphop heeft onze zoon evenmin van ons. Vind het vooral belangrijk dat ze nieuwsgierig zijn en zelf op zoek gaan naar hun eigen muzikale voorkeuren. Dat heb ikzelf immers ook gedaan.