Ik kan me de dag nog levendig herinneren dat ik me bedacht dat ik, met de komst van mijn zoon, ineens een gezin had. Plus een huishouden. Dat ik op gezette tijden moest koken en de was doen. En in een veilige auto moest gaan rijden. 

De komst van mijn zoon (nu 17 jaar geleden) was meer dan gewenst, maar ik moet je eerlijk bekennen dat de schrik me even om het hart sloeg. In de jaren daarvoor was ik vooral hard aan het werk. Liet ik het leven lopen zoals het liep, wat betekende dat ik vaak (heel vaak) buiten de deur at, in de kroeg zat en in een barrel van een auto reed. Maar ja, in een barrel rijden is ineens veel minder aantrekkelijk als je een kind veilig wilt vervoeren. Dus kocht ik snel een nieuwe auto, van alle gemakken voorzien. Met een goede autoverzekering. Dat spreekt voor zich.

Veilige auto is best fijn

En wat bleek? Ik vond het best fijn om in een nieuwe, veilige auto te rijden. Met m’n kind in de Maxi Cosi naast me, hond achterin, boodschappen in de achterbak. En ook maar gelijk verhuisd naar een dorp vlakbij Amsterdam, want daar kon m’n zoon tenminste buitenspelen. Had ik al gezegd dat ik, als ik iets doe, er voor de volle 100% voor ga? Inmiddels ben ik eigen baas, is mijn zoon 17 en betrap ik mezelf erop dat ik steeds vaker half verliefd naar mooie auto’s kijk. Zoonlief is weliswaar nog niet het huis uit, maar zo vaak rijdt hij niet meer mee. Tijd voor een kekke auto?

Mijn top 5:

Op de 1e plaats natuurlijk een Jaguar!

jaguar

Ik heb al jaren een stiekeme liefde voor (oude) Jaguars. Ik weet niet waarom, maar ik vind die auto’s zo verschrikkelijk mooi. Die vormen, de lijnen, de kleuren, de klasse die ze uitstralen. Ik word er heel hebberig van als ik een Jaguar in het wild tegenkom. Misschien toch maar eens aan toegeven?

Een goede tweede plaats voor de Mini Cooper

mini cooper

Maar dan wel de cabrio uitvoering. Dat spreekt voor zich. Ik zie me al helemaal door de straten van Amsterdam crossen met het dak open. Ik vind de Mini iets heel stoers hebben, dat past wel bij me. En ook al is ‘ie nieuw, hij doet me denken aan de oude Mini en die vond ik altijd al heel leuk.

Op de derde plaats good old Ferrari

ferrari

Uiteraard een rode en dan het liefst een oldtimer. Een vriend van mij heeft er één en ik heb een keer mee mogen rijden. Wow. Wat een auto. Niks praktisch aan natuurlijk, maar dat hoeft ook niet altijd. Toch?

Op vier een oldtimer Porsche

Porsche Speedster

Had ik al gezegd dat ik van oldtimers houd? Met deze Porsche begon het allemaal voor Ferdinand Porsche, begin vorige eeuw. Bijna onmogelijk om aan te komen, maar ik vind het ook niet erg om een wat nieuwer model oldtimer Porsche te rijden. Is misschien ook iets betaalbaarder…

Als hekkensluiter de Fiat 500

fiat 500

Over onpraktische auto’s gesproken. Bizar klein natuurlijk. Mijn zoon zou er niet eens in passen met z’n 1.89 meter. Gelukkig heb ik een klein hondje, dus dat moet wel lukken. En boodschappen hoef ik straks ook minder vaak te doen als hij het huis uit is. Toch?

Gelukkig woont m’n zoon voorlopig nog bij me, wel zo gezellig. Maar misschien kan ik alvast gaan sparen voor één van deze auto’s? Goedkoop zijn ze niet…

 

Eindredactie: Yvonne Schoolderman

Reacties

reacties


3.954 views | Geschreven door